אסי מסינג

שותף

אסי מסינג עומד בראש תחום משפט ציבורי כלכלי במשרד הרצוג. במסגרת תחום זה יינתן מענה אסטרטגי בממשק שבין המגזר הפרטי והציבורי ובטיפול בסוגיות רגולטוריות רחבות היקף.

במרץ 2016 ועד מרץ 2025 שימש אסי בתפקיד היועץ המשפטי למשרד האוצר. היועץ המשפטי למשרד האוצר מעניק ייעוץ משפטי לשר האוצר, למנכ"ל המשרד, לאגף התקציבים, לאגף החשב הכללי, לאגף הכלכלן הראשי וליחידות המטה במשרד. היועץ המשפטי למשרד האוצר חבר הנהלת האוצר.

במסגרת תפקידו אסי צבר ניסיון רב במתן ייעוץ משפטי לכלל גורמי המשרד תוך העמדה לרשות המשרד את כלל הכלים והאמצעים המשפטיים הדרושים לשם יישום מדיניות המשרד ופעולתו. כך, גם צבר היכרות מעמיקה בדבר ההיבטים המשפטיים הכלכליים של כלל משרדי הממשלה והגופים הממשלתיים השונים מולם עובד משרד האוצר.

לאסי היה תפקיד מפתח בגיבוש חוקי התכנית הכלכלית (המכונה: "חוק ההסדרים") המקודמים בצד חוק התקציב השנתי, בבחינה משפטית של הרפורמות שייכללו בו ובהכנת הצעות ההחלטה לממשלה והצעות החקיקה, כמו גם בהגנה על  החקיקה האמורה מפני עתירות המוגשות כנגדו. בשנים 2017 עד 2025 אסי היה שותף להובלת ההיבטים המשפטים של רפורמות מבניות ופיסקליות במשק הישראלי במגוון רחב של תחומים, וביניהן: העלאת גיל הפרישה לנשים, מנגנון הבטחת תשואה בקרנות הפנסיה, רישוי באמצעות מורשה להיתר, מס להפחתת גודש התנועה באזור גוש דן, רכבת תחתית (מטרו), אסדרת שירות מידע פיננסי, קידום תשתיות לאומיות, הסדרת העיסוק בשירותי תשלום וייזום תשלום.

לאסי יש מומחיות בדיני תקציב, לרבות השלכות על תאגידים סטוטוריים, גופים הנשענים על תקציב המדינה, חברות ממשלתיות ורשויות מקומיות. בתפקידיו השונים במשרד האוצר הוביל מספר תיקונים משמעותיים לחוק יסוד: משק המדינה ולחוק יסודות התקציב.

בנוסף, בשנים האמורות הוביל אסי את הייעוץ המשפטי למשרד האוצר במגוון רחב של פעולות תוך טיפול בסוגיות מורכבות בשורה של תחומים וביניהם: רגולציה פיננסית, שוק ההון, קידום תשתיות לאומיות, ניהול נכסי המדינה והפרטות. העיסוק בתחומים אלה כלל הובלת הליכי חקיקה שונים שמקדם המשרד, הליכי חקיקת משנה, הצעות החלטה לממשלה, מכרזים, תמיכות, הסדרי הבראה, מתן היתרים, פיקוח על מחירים וכיו"ב. כמו כן, הלשכה המשפטית במשרד האוצר היא לשכה מנחה בתחום דיני המכרזים וההתקשרויות שמבוצעות על ידי משרדי הממשלה השונים וגופים אחרים שחייבים בחובת מכרז. לכל אלה יש להוסיף טיפול בעניינים של טוהר המידות: מינויים, הסדרי ניגוד עניינים ובקשות לקיצור תקופת צינון.

במהלך כהונתו של אסי כיועץ המשפטי למשרד האוצר הוא צבר ניסיון רב בהעמדת פתרונות משפטיים שונים לצורך התמודדות עם משברים משקיים. כך, בחודש מרץ 2020 מונה אסי כחבר בצוות במשרד האוצר, שהקימה ועדת שרים לעניין התמודדות עם משבר נגיף הקורונה והשלכותיו, לצורך בחינת ההיבטים הכלכליים והמשקיים הרלוונטיים כתוצאה מהתפרצות הנגיף. במהלך משבר נגיף הקורונה הוביל את הלשכה המשפטית במשרד האוצר בשורה של  מהלכים וביניהם: תיקונים לחוק יסוד: משק המדינה לצורך הגדלת ההוצאה התקציבית (המכונים: "קופסאות קורונה"), תקנות להגבלת מקומות עבודה בסגרים השונים, תיקוני חקיקה והחלטות ממשלה בדבר מתן סיוע כלכלי בתחומים שונים.

בנוסף, לאחר אירועי יום 7 באוקטובר 2023 ועם תחילת מלחמת חרבות ברזל הוביל אסי את הלשכה המשפטית בגיבוש המענים השונים שנדרשו, אשר כללו  הסדרי חקיקה שונים והחלטות ממשלה בדבר מתן סיוע כלכלי בתחומים שונים וכן בדבר תשלום פיצויים בשל הנזקים שנגרמו לעסקים באזורים השונים.

במהלך תפקידו כיועץ המשפטי למשרד האוצר אסי היה חבר בוועדות המייעצות לממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון לענייני האסדרה על הגופים המוסדיים ולעניין שירותים פיננסיים מוסדרים.

בנוסף, בשנים 2016 עד 2020 ובשנים 2021 עד 2023 היה אסי חבר בוועדה למכירת מניות המדינה בחברות ממשלתיות והיה שותף להליכי הפרטת התעשיה הצבאית לישראל וחברת דואר ישראל בע"מ.

בשנים 2002 עד 2015 שימש אסי במגוון תפקידים בלשכה המשפטית במשרד האוצר.

במסגרת זו היה אחראי משפטית על מגוון רחב של תחומים כלכליים. כך, אסי היה אחראי על ליווי אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון במשרד האוצר בתחום החיסכון הפנסיוני, שבמסגרתו נערכו שורה ארוכה של רפורמות רגולטוריות וביניהם: הסדר קרנות הפנסיה הוותיקות, ובכלל זה: הכנת התקנון האחיד, סיכום הדברים בין שר האוצר ליו"ר הסתדרות העובדים הכללית מיום 5 בינואר 2004 והליכי החקיקה שנלוו לו, וכן ליווי ההליכים המשפטיים הרבים שהוגשו בעניין ההסדר. בנוסף, ליווה במהלך השנים את הליכי החקיקה הנלווים להסדר פנסיה חובה בדבר הפניית החיסכון הפנסיוני לאפיק קצבתי. כך, גם היה חבר בוועדה הציבורית לחלוקת חסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, והוביל את הליכי חקיקת חוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, התשע"ד-2014, עליו המליצה הוועדה.

כמו כן, בשנים האמורות היה אסי אחראי על הטיפול המשפטי בהסדרי פנסיה תקציבית במדינה ובמגזר הציבורי, ובמסגרתו הוביל שורה של הליכי חקיקה בתחום.

כך, גם אסי היה אחראי במהלך השנים, ביחד עם הצוות שבניהולו, על הטיפול המשפטי עם אגפי משרד האוצר השונים בתחומים הבאים: מערכת הביטחון על כל שלוחותיה, תחבורה, תקשורת, מים, והקשרים הכלכליים עם הרשות הפלסטינית.

אסי מרצה מן החוץ מאז שנת 2020 באוניברסיטת תל אביב ובמהלך שנת 2025 ו-2026 היה עמית מחקר במרכז רובינשטיין לאתגרים חוקתיים.

אסי מסינג
  • חבר בלשכת עורכי הדין בישראל (2002)
  • תואר ראשון במשפטים באוניברסיטת תל אביב (בהצטיינות) (2001).
  • תואר שני במשפטים באוניברסיטה העברית (2009).
  • תואר ראשון בניהול ומדעי המחשב – מערכות ויישומים באוניברסיטה הפתוחה (בהצטיינות) (1999).

פרסום: "פנסיה חובה", חוקים ט (מרץ 2017) 121.